O altă sugestie a venit din partea lui Jason Wright, un astronom de la Penn State University, care spunea că este posibil că ceea ce blochează lumina sunt nişte panouri solare construite de extratereştri care înconjurau steaua. ”Extratereştrii ar trebui să fie întotdeauna ultima ipoteză pe care o consideri, dar aceasta arăta ca ceva de la care te-ai aştepta să fie construită de extratereştri.”, spune acesta.

Totuşi, nicio explicaţie nu a mulţumit comunitatea ştiinţifică, din cauza nepotrivirii cu datele culese, astfel, „megastructura extraterestră” a rămas un mister.

Acest lucru până acum, când o echipă de la Universitatea din Illionois a precizat că problema a fost abordată în mod eronat, şi o alta ne va o feri un răspuns satisfăcător la enigma stelei KIC 84622852.

Cercetătorii au studiat relaţia dintre micile scăderi în intensitatea luminii şi cele mari. Au aplicat o serie de modele matematice care puteau arăta anumite pattern-uri unde micile scăderi erau incluse în cele mai mari, iar scăderile acestea în intensitate a lumini erau incluse în altele de o intensitate şi mai ridicată.

În urma datelor obţinute în acest mod, echipa a emis ipoteza că este vorba despre ciclurile interne ale stelei, acestea numindu-se şi tranziţii de fază. Despre acestea se crede că sunt asociate cu activitatea solară precum furtunile de pe suprafaţa stelei.

Nu se poate spune cu exactitate ce anume determină aceste variaţii mari în intensitatea luminii, dar aceasta este cea mai bună ipoteză, deoarece „această analiză arată că modelul matematic propus este consecvent cu ceea ce se observă”, spune astrofizicianul Ethan Siegel, care nu a participat la acest studiu.