(VIDEO) Primul trofeu după 5 ani: Milan a câștigat Supercupa Italiei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

AC Milan s-a impus vineri, la Doha, în fața marei rivale Juventus, și a câștigat astfel a șaptea Supercupă a Italiei din palmares, egalând-o chiar pe „Bătrâna Doamnă”, în fruntea acestui top.

„Este un sentiment incredibil că am reușit să câștigăm un trofeu după 5 ani. Am ajuns la 29 de trofee în era Berlusconi. Lui îi dedicăm victoria, una care este cea mai frumoasă dintre toate”, a spus Adriano Galliani după meci.

Acesta a fost primul trofeu al milanezilor după 5 ani și jumătate, mai precis 1.966 de zile. Ultimul succes important venise tot în Supercupa Italiei, contra rivalei din oraș, Internazionale (2-1).

Ultima oară când Milan a câștigat un trofeu la penalty-uri a fost tot în fața lui Juventus, dar acela a fost unul mult mai important: milanezii s-au impus în finala UEFA Champions League din 2002-2003.

Unul dintre cei mai fericiți oameni din tabăra rossonerilor a fost chiar antrenorul Vincenzo Montella, cel care a pus mâna astfel pe primul trofeu al carierei de antrenor. „Am meritat să câștigăm. Primele 25 de minute nu au fost foarte bune, dar am crescut în repriza a doua și am meritat succesul”, a fost declarația tehncianului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...