Rogozin s-a întâlnit cu Dodon: Vicepremierul rus i-a transmis un mesaj de la Putin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a ajuns la Chişinău în cursul nopţii trecute, unde s-a întâlnit cu noul preşedinte al Moldovei, Igor Dodon, ocazie cu care l-a felicitat pe acesta şi l-a invitat, în numele lui Vladimir Putin, să viziteze Rusia pe 17 ianuarie 2017.

„În cadrul întrevederii Dmitri Rogozin a transmis felicitări din partea conducerii Rusiei, cu prilejul investirii în înalta funcţie de preşedinte al ţării, precum şi a transmis invitaţia de a efectua o vizită oficială în Federaţia Rusă. În cursul dialogului părţile au făcut un schimb de opinii cu privire la starea actuală a relaţiilor bilaterale moldo-ruse, perspectivele unui eventual progres în problema transnistreană, soluţionarea principalelor subiecte în colaborarea moldo-rusă, agenda întrevederii cu Vladimir Putin, preşedintele Federaţiei Ruse”, transmite preşedinţia Republicii Moldova.

Totodată, Rogozin l-a invitat pe Dodon la Moscova, vizită ce urmează să aibă loc pe 17 ianuarie.

„Am acceptat cu plăcere invitaţia şi mi-am exprimat speranţa la o relansare plenară a relaţiilor moldo-ruse”, a menţionat Igor Dodon.

Citește și: Rogozin a încălcat interdicțiile impuse de UE și se laudă cu aceasta

Dmitri Rogozin a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon şi avea programată o întâlnire cu preşedintele moldovean vineri, de la ora 15.30. Din cauza ceții de la Chișinău avionul în care se afla acesta nu a putut ateriza și a mers la Budapeste. În cursul nopții, Rogozin a reușit totuși să ajungă în Republica Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...