Prudență! Atenție la produsele pe care le procurați pentru masa de Crăciun sau Revelion

15306619_255189958230396_2341588531664650240_n

În ajun de sărbători, de regulă, se majorează substanţial fluxul de mărfuri şi produse alimentare comercializate, care nu întotdeauna au acte de proveniență sau corespund calității stabilite.

Astfel, în perioada 22 decembrie 2016 – 15 ianuarie 2017, Poliția Republicii Moldova alături de reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Consumatorului, precum şi altor organe de resort vor întreprinde o serie de acţiuni pentru depistarea cazurilor de contrafacere şi introducere în ţară prin contrabandă a mărfurilor accizate, produselor alimentare, mărfurilor industriale, articolelor pirotehnice, precum şi altor fapte ce prejudiciază interesele economice ale statului și pun în pericol viața și sănătatea consumatorilor.

O problemă majoră o constituie produsele pirotehnice, care sunt mărfuri periculoase şi necesită o atenţie deosebită la transportare, depozitare dar și folosire și necesită respectarea cu stricteţe a unor reguli esenţiale de securitate.

În acest context, poliția recomandă să achiziționați produse pirotehnice doar în unitățile comerciale licențiate, fapt care garantează calitatea lor, dar și să respectați cu strictețe regulile de utilizare a acestora.

În același timp, pe piaţa internă se atestă un volum mare de bunuri și produse alimentare de origine străină, care, de regulă, nu sunt certificate în modul stabilit de lege, fie sunt contrafăcute, punând în pericol siguranța cetățenilor.

Analiza dinamicii cazurilor de falsificare a mărfurilor de larg consum constată o sporire a acestora, îndeosebi în municipii şi centre raionale, comparativ cu anii precedenţi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente