Cozmin Gușă: Nici măcar discursul prorus al lui Dodon nu este sincer

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că Republica Moldova merita un alt președinte decât Igor Dodon, indiferent dacă ar fi fost proromân sau nu.

Gușă a declarat la postul român de televiziune Realitatea TV că Republica Moldova merita un alt președinte decât Igor Dodon, indiferent dacă ar fi fost proromân sau nu.

„Pe Dodon îl cunosc bine și de mult timp. Nici măcar discursul prorus nu e sincer la el. El a fost un aparat, un copil din casa lui Voronin, care a evoluat în baza unor complicități de la nivel administrativ. Cred că Moldova, chiar dacă nu ar fi avut un președinte proromân, merita un președinte mult mai iubit, nu un om ca și Igor Dodon. Deci dacă v-am spus că nici măcar discursul prorus n-a fost sincer, atunci ne dăm seama ce este acolo, la Chișinău. Altcineva manipulează puterea acolo, în niciun caz Igor Dodon”, a spus Gușă.

Totodată, acesta a subliniat Rusia își fructifică „capitalul simbolic” pe care îl are în Republica Moldova, cu toate că eforturile și investițiile din ultimii ani au fost realizate de România.

„Iar faptul că rușii sunt de serviciu, el își justifică capitalul simbolic pe care l-au semănat acolo timp de mai multe zeci de ani. Pentru că în rest, bani, investiții sau eforturi în ultimii ani în Republica Moldova nu au făcut ei, am făcut noi. Din păcate cu niște politicieni la vârful statului, foarte proști, care nu au reușit să fructifice acest efort al românilor, de la școlarizare până la acordare de vize și fel de fel de investiții de infrastructură. Bine că și-au luat cetățenie moldovenească și se mândresc cu ea, în loc să fi realizat alte lucruri! Și da, domnule Băsescu, mă refer la dumneata”, a conchis Cozmin Gușă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...