Igor Dodon avertizează: „Vă asigur că am suficientă voință politică pentru a intensifica lupta cu corupția”

Anticoruptie.md
23/12/2016
Igor Dodon, la ceremonia de învestire între Adrian Candu și Pavel Filip. Foto: CIJM

Igor Dodon a promis în cadrul ceremoniei de învestire că, în calitate de președinte, va acorda „o importanță deosebită” situației din sistemul judiciar și instituțiile de drept ale țării, „față de activitatea cărora cetațenii au ca niciodată întrebări pertinente și foarte serioase”.

„Sistemul bancar devalizat și rezerve valutare de miliarde furate, patrimoniu public prădat și resurse bugetare tocate - sunt dovezi elocvente ale slăbiciunii și complicității structurilor de drept și justiție. Graba cu care restituirea miliardelor furate a fost plasată pe umerii cetățenilor este nu doar un act de umilire națională, dar și o faptă condamnabilă cu toată severitatea. Nu mă voi împăca niciodată cu cele petrecute în sistemul bancar al țării și-mi voi dedica toată energia pentru a elucida faptele și a restitui poporului patrimoniul public prădat”, a declarat Igor Dodon. 

Președintele s-a adresat și membrilor Guvernului, dar și funcționarilor din structurile administrației publice centrale și locale. „Ați ajuns în funcțiile pe care le ocupați pentru a utiliza cunoștințele și capacitățile voastre profesionale pentru a servi poporul Republicii Moldova, nu interesele personale sau de partid. Aștept de la organele competente o mobilizare fără precedent în lupta cu corupția înaltă de stat, flagel care prezintă pericol existențial pentru statul Republica Moldova. Vă asigur că am suficientă voință politică pentru a intensifica lupta cu corupția. Și o voi face!”, a promis noul șef al statului. 

Igor Dodon a fost unul dintre cei mai controversați candidați din cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Bugetar de o viață, politicianul deține oficial proprietăți în valoare de peste 2,5 milioane de lei. Numele său a fost vizat în contextul schemelor legate de importul, prin intermediari, a energiei electrice din Ucraina și de monopolizare a pieței de import a cărnii. De asemenea, socialistul este acuzat că și-ar tăinui anumite afaceri. Cele mai mari controverse le provoacă însă modul în care este finanțat Partidul Socialiștilor, pe care îl conduce.

Centrul de Investigații Jurnalistice a demonstrat anterior, în cadrul anchete, conexiunea dintre Igor Dodon și pliantele cu mesaje denigratoare și manipulatorii la adresa Maiei Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate. 

Anticoruptie.md
23/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii