Germania, „uşurată” în urma informaţiilor privind uciderea teroristului suspect pentru atentatul de la târgul de Crăciun din Berlin

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un purtător de cuvânt al Ministerului german de Interne spune că ţara este “uşurată” în urma informaţiilor oferite de autorităţile italiene, potrivit cărora principalul suspect pentru atentatul de la Târgul de Crăciun a fost ucis de poliţie la Milano, relatează AFP. El a mulţumit Romei.

Sunt semne tot mai mari că aceasta este persoana (căutată pentru atentat – n.r.). Dacă acest lucru se va dovedi adevărat, ministerul este uşurat că această persoană nu mai reprezintă un pericol”, a spus un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Tobias Plate.

„Colegii noştri de la Consulatul din Milano au fost informaţi rapid”, a precizat el.

Premierul italian Paolo Gentiloni a precizat că a anunţat-o personal pe cancelarul Angela Merkel că Anis Amri a fost ucis.

Amri, care mergea pe jos, a fost oprit pentru un control de rutină în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 3, în Piazza 1 Maggio din Milano, în faţa gării.

Tânărul a scos pistolul din rucsac, a strigat „Allah este mare”, şi a deschis focul asupra ofiţerilor, dintre care unul a fost rănit la spate. Oamenii legii au răspuns cu focuri de armă şi l-au ucis.

Bărbatul, de origine magrebiană, nu avea documente la el, dar amprentele lui corespund descrierii suspectului pentru atentatul de la Berlin. În plus, pistolul cu care a tras în ofiţeri este acelaşi cu cel folosit pentru uciderea şoferului polonez al camionului care a intrat în mulţime la Târgul de Crăciun din Berlin.

Poliţiştii italieni au descoperit un bilet de tren pe ruta Franţa-Italia asupra suspectului pentru atentatul de la Berlin, ucis în noaptea de joi spre vineri, la Milano. Potrivit biletului, Anis Amri ar fi luat trenul de la Chambery (sud-estul Franţei), via Torino, până la Milano.

El ar fi ajuns în gara San Giovani, în faţa căreia a fost omorât, la ora locală 1 (2 ora României), deci cu două ore înainte să fie oprit de ofiţeri.

Anis Amri a ajuns din Tunisia în Italia în 2011. El a fost închis timp de patru ani pentru incendierea unui centru pentru refugiaţi. Tânărul a fost un deţinut-problemă şi a fost mutat în mai multe închisori.

Familia teroristului susţine că tunisianul s-a radicalizat în perioada petrecută după gratii. „Nu reprezintă familia noastră. A intrat în închisoare cu o mentalitate şi, când a ieşit, avea o mentalitate complet diferită”, a spus unul dintre fraţi lui Amri, Abdelkader pentru Sky News Arabia.

Din Italia, el a plecat în Germania.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...