„Deşi nu poate vorbi nicio limbă, îmi plăcea când silabisea că este român şi prin anumite gesturi dădea de înţeles că îi plac tradiţiile neamului. A avut, pe perioada mandatului, şi două zvâcniri de... bărbat de stat. A refuzat să-l desemneze pe Plahotniuc la funcţia de premier şi s-a oţărât la Putin. Oţărâtul nu a avut niciun efect, dar faptul că Plahotniuc nu a devenit la momentul dat prim-ministru, l-a scos la iveală din ascunzişul lui preferat de la Condriţa. Oricum, Plahotniuc, chiar şi fără funcţia râvnită, controlează totul, subordonându-şi, de facto, instituţiile statului”, a declarat Ciobanu.

Parlamentara liberal-democrată crede că după ce şi-a cerut scuze de la păpuşar, preşedintele în exerciţiu nu va putea până la moarte să se spele de ruşine.

„Cu ce l-a speriat de moarte pe Nicolae Timofti, doar pot presupune, dar să ajungi să-ţi ceri scuze de la Al Capone de Grozeşti, cel mai urât dintre pământeni, este o ruşine de care nu se va spăla până la moarte. De aceea, de astăzi pentru mine Nicolae Timofti a murit, iar despre morţi ori de bine, ori nimic!”, a mai spus Maria Ciobanu.

Precizăm că ieri, în ultima sa zi de mandat, preşedintele Nicolae Timofti i-a prezentat, practic, scuze oligarhului Vladimir Plahotniuc. Într-un interviu şeful statului povesteşte regretele şi greşelile sale, printre care şi faptul că a făcut anumite declaraţii despre controversatul oligarh. Mai mult, Nicolae Timofti vorbeşte cu un respect aparte despre Plahotniuc şi mai că îl victimizează.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.