Rogozin a încălcat interdicțiile impuse de UE și se laudă cu aceasta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin ar fi traversat spațiul aerian al României, încălcând interdicțiile impuse de UE.

O aeronava Aeroflot la bordul căreia se afla vicepremierul rus Dmitri Rogozin a traversat spațiul aerian al României, cu destinația Chișinău, deoarece Ucraina a interzis traversarea spațiului său aerian, încălcând în acest fel interdicțiile impuse de UE.

Rogozin se află pe lista demnitarilor ruși împotriva cărora UE a impus sancțiuni începând cu martie 2014, printre acestea numărându-se și interdicția de a intra în spatiul aerian. „Toate aceste sancțiuni nu valorează nici măcar cât o singură fărâmă de nisip din terenul Crimeei, care a revenit la Rusia”, a reacționat la acel moment Rogozin, într-un mesaj pe contul său de Twitter.

De menționat că, avionul nu a putut ateriza la Chișinău din cauza ceții și s-a întors în spațiul aerian românesc. Oficial rus urma să participe la ceremonia de învestire a președintelui ales Igor Dodon.

Rogozin a încălcat interdicțiile impuse de UE și se pare că se mândrește cu acest lucru.

„În ciuda sancțiunilor impuse, am ajuns în UE. Imediat ce vremea se va îmbunătăți voi zbura la Chișinău, unde mă voi întâlni cu președintele Republicii Moldova Igor Dodon”, a transmis Rogozin pe o rețea de socializare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...