PL refuză să meargă la învestirea lui Dodon: „Nu este președintele nostru”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fracțiunea parlamentară a Partidului Liberal nu va participa la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova.

Liderul PL Mihai Ghimpu a anunțat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului că fracțiunea pe care o conduce nu va participa la ceremonia de învestire a președintelui ales.

„PL nu va participa la învestirea lui Dodon. V-ați ales președinte, încoronați-l, dăruiții flori. Dodon nu este președintele nostru”, a anunțat Ghimpu, după ce președintele Legislativului Andrian Candu a declarat că „toți deputații vor merge la învestirea lui Dodon”.

Amintim că Ministrul Apărării de la Chişinău, Anatol Şalaru, a anunțat, joi, pe o rețea de socializare că nu va participa la ceremonia de învestire a președintelui ales, motivând că Dodon nu este președintele lui, deoarece a câștigat acest mandat prin minciună.

„Am primit invitația de a participa la învestirea noului președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon. Cu multă plăcere anunț că nu voi merge la această festivitate. Igor Dodon nu este președintele meu, iar în perioada cât voi fi ministru al Apărării voi colabora doar instituțional cu el. Respect instituția Președintelui și respect legile care reglementează relațiile dintre președintele Republicii Moldova și ministrul Apărării. Dar Igor Dodon a câștigat această funcție prin minciună și manipulare, și prin urmare, el nu este președintele meu, este doar reprezentantul intereselor Federației Ruse”, a reacționat Anatol Șalaru.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...