Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

La Chișinău, astăzi ar urma să aibă loc ceremonia de învestire a președintelui ales Igor Dodon. Fruntași ai Partidului Socialiștilor au anunțat că la învestitură sunt așteptați „oaspeți de onoare” din țări membre ale CSI și ale Uniunii Europene, între care vicepremierul rus Dmitri Rogozin, vicepremierul belarus Mihail Rusîi și viceprim-ministrul ungar Zsolt Semjen. S-a anunțat că, după învestitură, Igor Dodon va depune și o coroană de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:23 0:00
Link direct

Din actualitatea internaţională:

În capitala Rusiei, la Moscova, președintele Vladimir Putin va susține conferința de presă anuală, de bilanț. Evenimentul au fost amânat cu o zi din cauza funeraliilor ambasadorului Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, ucis luni într-un atentat în capitala Turciei, în timp ce participa la vernisajul unei expoziții. Președintele Putin i-a acordat lui Karlov ordinul erou al Rusiei, postmortem.

Președintele Iranului, Hassan Rouhani, își încheie turneul său în trei țări din Caucaz și Asia Centrală. După ce a vizitat Armenia și Kazahstanul, astăzi, președintele iranian se va afla în Kîrgîzstan, unde se va întâlni cu omologul său Almazbek Atambayev.

XS
SM
MD
LG