(VIDEO) Primire emoţionantă pe un stadion de fotbal pentru supraviețuitorul tragediei aviatice din Columbia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fundașul brazilian Alan Ruschel, unul dintre supraviețuitorii tragediei aviatice în care a fist implicată echipa Chapecoense, a pășit pentru prima dată pe un teren de fotbal după accidentul din Columbia.

Fotbalistul în vârstă de 27 de ani este în recuperare, după ce a suferit o operație la coloana vertebrală. A fost invitat de un prieten al său, Andres D’Alessandro, la un meci amical de caritate disputat pe stadionul din Porto Alegre și a dat lovitura de începere, aclamat și aplaudat de zeci de mii de oameni, încă de la primul pas făcut pe suprafața de joc.

Ruschel a primit tricouri și pentru ceilalți colegi ai săi care au supraviețuit accidentului, fundașul Neto și portarul Follmann.

„E cel mai frumos sentiment din lume pentru mine să mă pot întoarce, să pot să merg, să fiu cu voi. Sunt etern recunoscător”, a spus Alan Ruschel, într-un interviu acordat pentru ESPN Brazilia.

Antrenorul lui Chapecoense, Caio Junior, şi 19 dintre fotbaliştii săi au decedat, la 29 noiembrie, după ce aeronava care îi transporta la Medellin s-a prăbuşit în apropierea oraşului columbian.

Lotul echipei braziliene se îndrepta spre Medellin pentru meciul cu Atletico Nacional, din prima manşă a finalei Copei Sudamericana.

După producerea tragediei, Conmebol a anunţat că gruparea braziliană a primit trofeul. În urma deciziei, Chapecoense va evolua în sezonul viitor în Copa Libertadores.

Şase persoane care se aflau în avion au supravieţuit – trei fotbalişti (portarul Jackson Ragnar Follmann, fundaşii Helio Hermito Zampier Neto şi Alan Luciano Ruschel), jurnalistul Rafael Henzel, însoţitoarea de bord Jimena Suarez şi tehnicianul de zbor Erwin Tumiri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...