(foto) Studenții de la USMF strâng roadele. Universitatea i-a premiat pe cei mai buni viitori medici

dsc_9550
Foto: Privesc.eu

Asociația Studenților și Rezidenților în Medicină a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemitanu” și-a desemnat, pentru al V-lea an consecutiv, cei mai buni studenți.

Decernarea premiilor a avut loc în cadrul unei ceremonii fastuoase – Gala Studenților Laureați, 2016 și a cuprins șase categorii: studii, știință, abilități organizatorice, sport, cultură și voluntariat. La ceremonie au participat reprezentanți ai administrației Universității, decani, prodecani, cadre profesoral-didactice, studenți, rezidenți, se menționează pe site-ul instituției de învățământ.

Ceremonia a fost deschisă de rectorul Ion Ababii, care a făcut o scurtă retrospectivă pentru anul ce s-a scurs, în care a punctat principalele realizări obținute de USMF „Nicolae Testemitanu”. Rectorul a menționat că, în ultima perioadă, s-au intensificat mobilitățile academice cu participarea studenților, au fost semnate mai multe acorduri de colaborare în acest sens, au fost adaptate programele de studii la standarde internaționale ș.a. Profesorul Ion Ababii a îndemnat mediciniștii să fie la fel de perseverenți, cutezanţi și creativi, pentru că de acţiunile pe care le vor întreprinde depinde viitorul Alma Mater, al sistemului naţional de sănătate şi viitorul acestei ţări.

 

dsc_9324

 

Pe parcursul acestui an au înregistrat performanțe și studenții internaționali, care vizibil emoționați de premiile primite au adresat cuvinte de recunoștință Universității pentru instruirea primită aici, pentru condițiile de studii oferite, dar și pentru susținerea consecventă a acțiunilor mediciniștilor.

Cu diplome și premii bănești pentru cei mai activi studenți a venit și Victor Zubco, vicepreședintele Federației Sindicale „Sănătatea” din Moldova, care i-a încurajat pe toți cei prezenți să participe în activități extracurriculare pentru că astfel se dezvoltă noi inițiative, se leagă relații de prietenie și împreună pot să contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate din țară.

 

dsc_9307

 

În contextul sărbătorilor de iarnă au fost anunțate și rezultatele concursului „Cel mai frumos cămin în haine de sărbătoare”. Astfel, pentru al doilea an consecutiv pe primul loc s-a situat Căminul nr. 1, pe locul II – Căminul nr. 8, iar Căminul nr. 2 s-a clasat pe locul III.

La ceremonie au fost nelipsite colindele, cântecele de Crăciun și tradiționala urătură. Tinerii au primit în dar colaci și dulciuri, precum și mulțumiri pentru că, în acest fel, au dat start frumoaselor obiceiuri din ajunul sărbătorilor de iarnă.

dsc_9317

dsc_9343

dsc_9348

dsc_9365

dsc_9372

dsc_9455

dsc_9458

dsc_9462

dsc_9502

dsc_9568

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente