Vladimir Botnari, judecat în dosarul „7 aprilie”, numit șef de direcție la Moldtelecom

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vladimir Botnari, fost comisar al municipiului Chișinău, judecat penal pentru neglijență în serviciu în timpul evenimentelor din 7 aprilie 2009, soldată cu moartea lui Valeriu Boboc, a fost angajat recent în calitate de șef al Direcției securitate din cadrul Moldtelecom.

Reporterii de la Anticorupție.md l-au contactat pe Vladimir Botnari, însă acesta a refuzat să ofere detalii despre condițiile în care a fost angajat și care sunt atribuțiile sale de serviciu. În loc să răspundă, noul șef de direcție de la Moldtelecom a luat jurnaliștii l-a întrebări. „Pentru ce vă trebuie această informație, ce fel de investigație faceți? În ce funcție publică am fost eu? La Comisariat am fost cu zece ani în urmă. Chiar m-ați luat prin surprindere. Au trecut zece ani și pe voi acum vă interesează. În primul rând, eu nu vă cunosc. În al doilea rând, tot ce ține de angajarea mea la serviciu vă pot spune serviciile speciale de aici. De la ei veți afla de când lucrez, ce lucrez. Este serviciul de presă, direcția cadre. Eu nu știu cu cine discut. Dacă ați fi un om întâmplător din stradă și v-aș vedea la față, v-aș răspunde la toate întrebările”, a spus Vladimir Botnari, după ce jurnaliștii au insistat că este angajat în cadrul unei instituții de stat.

Nici Serviciul de presă al companiei Moldtelecom nu a fost mai receptiv. Irina Vicol, responsabilă de comunicare cu mass-media, a solicitat o cerere în scris pentru a răspunde la întrebări. Cererea a fost expediată miercuri dimineață. „Nu am reușit să obțin un răspuns. Am fost mega-implicată în activități importante în activitatea mea și nu am reușit să găsesc pentru dvs. un răspuns. Vă rog să mai așteptați”, a comunicat ulterior Irina Vicol. Joi dimineața jurnaliștii au revenit cu un nou apel telefonic și din nou au fost rugați să aștepte.

Vladimir Botnari, fost comisar al municipiului Chişinău, a fost judecat, împreună cu Gheorghe Papuc, ex-ministru de Interne pentru neglijenţă în serviciu soldată cu moartea tânărului Valeriu Boboc în timpul protestelor din aprilie 2009. Pe 30 iunie 2015 a fost achitat de Curtea Supremă de Justiție, după ce judecătorii Curții de Apel Chișinău l-au condamnat pe Vladimir Botnari la doi ani cu suspendare, iar pe Gheorghe Papuc la patru ani de închisoare cu executare. Tot atunci celor doi le-au fost retrase gradele de general.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...