Familiile a trei victime ale atacului de la clubul din Orlando dau în judecată Twitter, Facebook și Google

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Familiile a trei dintre victimele atacului terorist asupra unui club de noapte din Orlando au lansat o acțiune în justiție împotriva Facebook, Twitter și Google, pe care le acuză că au oferit „sprijin material” grupării Stat Islamic care a revendicat masacrul soldat cu 49 de morți și 53 de răniți, informează joi AFP.

Omar Mateen, un american de origine afgană, a deschis focul în luna iunie, în Pulse, un club gay din Florida, în cel mai grav atac terorist de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite.

Rudele lui Tevin Eugene Crosby, Juan Ramon Guerrero Jr. și Jorge Javier Reyes au intentat un proces în această săptămână la un tribunal federal din Michigan (nord) celor două rețele de socializare și gigantului internetului pe care le acuză că au permis „cu bună știință și în mod periculos grupării jihadiste să le folosească platformele pentru a recruta, a strânge fonduri și a-și difuza propaganda”.

„Acest sprijin material a jucat un rol important în dezvoltarea Statului Islamic și i-a permis să comită (…) numeroase atacuri teroriste”, între care atacul de la Orlando, se susține în plângere.

Familiile cer daune pentru această „susținere materială”, sancționată de dreptul penal american.

Nici Facebook, nici Google nu au răspuns pe moment solicitărilor AFP de a comenta, iar Twitter a refuzat să comenteze.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...