Banca Mondială acordă 45 de milioane de dolari Republicii Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Republica Moldova va primi 45 de milioane de dolari sub formă de suport bugetar din partea Băncii Mondiale, după ce Parlamentul a ratificat astăzi un acord în acest sens.

Banii vor fi acordaţi în baza unui acord de finanţare semnat cu Asociaţia Internaţională pentru Dezvoltare şi a unui acord de împrumut încheiat cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Programul susţine implementarea obiectivelor în baza a trei piloni: îmbunătățirea predictibilității mediului de afaceri, crearea condițiilor egale de concurență și reducerea costurilor de conformare cu reglementările existente, consolidarea stabilității sectorului financiar, promovarea transparenței și îmbunătățirea accesului la finanțe, eficiența și echitatea investițiilor publice, precum si a subvențiilor investiționale în agricultură și asistență socială.

Din momentul aderării Republicii Moldova la Grupul Băncii Mondiale în 1992, peste un miliard de dolari SUA a fost alocat pentru aproximativ 60 de proiecte din țară. În prezent, portofoliul Băncii Mondiale include zece proiecte active cu angajamentul total de peste 350 milioane dolari SUA.

Domeniile de suport sunt reforma regulatorie și dezvoltarea mediului de afaceri, educația, asistența socială, e-guvernare, îngrijirea sănătății, agricultura, drumurile locale și mediul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...