Volkswagen va remedia cele 9 milioane de maşini Dieselgate în Europa

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Volkswagen a primit acordul final al autorităţilor germane pentru a remedia toate cele 9 milioane de maşini din Europa afectate de scandalul Dieselgate.

Grupul Volkswagen a făcut un nou pas important în îndelungatul proces de a rezolva scandalul Dieselgate izbucnit în toamna anului trecut.

Constructorul a anunţat că a primit acordul final al Autorităţii Germane pentru Transport (KBA) pentru a remedia probleme înregistrat la toate cele circa 9 milioane de maşini din Europa implicate în acest caz. Decizia este valabilă pentru maşini Volkswagen, Audi, Skoda şi Seat înregistrate în toate cele 28 de state ale Uniunii Europene, care utilizează motoare de 1.2, 1.6 şi 2.0 litri.

Potrivit unui anunţ anterior, unităţile de 1.2 şi 2.0 litri din cadrul familiei de motoare E189 necesită doar un update de software, în timp ce motoarele de 1.6 litri au nevoie şi de montarea unui dispozitiv care să adapteze circulaţia aerului, pe lângă update-ul software.

De asemenea, procedura de recall este deja cunoscută: constructorii vor informa proprietarii maşinilor să vină cu acestea la dealerii autorizaţi pentru remedierea problemelor, iar toate costurile urmează să fie susţinute de Grupul Volkswagen. În plus, Volkswagen insistă că update-urile software nu afectateaza în niciun fel consumul de carburant, performanţa motorului sau emisiile, după ce în luna aprilie a avut probleme în această privinţă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...