icon

Guvernul încurajează investițiile străine în centre moderne de tratare a maladiilor oncologice

22-12-2016 13:22
2,371

Premierul Pavel Filip a avut, astăzi, o întrevedere cu Ismail Dernek, vicepreședinte al Bozlu Holding S.A., președinte al Healthcare Group. Cu acest prilej, investitorul turc şi-a exprimat intenţia de a deschide în Republica Moldova un centru oncologic modern, care să ofere pacienţilor servicii medicale de calitate.

 

Prim-ministrul a spus că Guvernul încurajează astfel de investiții străine în domeniul medical. De asemenea, Premierul a amintit că Guvernul s-a preocupat constant de crearea cadrului legislativ necesar pentru atragerea de astfel de investiții. În context, Premierul a amintit aprobarea unei serii de modificări legislative care anulează monopolul de prestare a serviciilor de tratament pe acest sector. Proiectul se află în Parlament şi urmează să fie votat în lectură finală. „Avem nevoie de servicii calitative în oncologie, dar şi de mărirea numărului de instituţii care acordă asemenea servicii. Pacienţii trebuie să aibă acces la servicii medicale calitative”, a menţionat Pavel Filip.

 

La rândul său, vicepreședintele Bozlu Holding S.A. a afirmat dorința companiei de a investi pe termen lung în oferirea serviciilor de diagnosticare şi tratament a maladiilor oncologice. În acelaşi timp, investitorul turc a specificat că, la moment, o bună parte din pacienţii din Republica Moldova merg în Turcia sau alte ţări pentru a beneficia de tratament, ceea ce creează costuri suplimentare. Astfel, extinderea serviciilor de calitate înaltă în acest domeniu va facilita considerabil accesul cetăţenilor din ţara noastră la servicii medicale calitative.

 

În context, Pavel Filip a subliniat că Guvernul este preocupat de implementarea reformelor privind crearea condiţiilor sigure de activitate pentru investitori şi a vorbit despre măsurile întreprinse de Executiv în acest sens.

 

Holdingul „Bozlu” activează pe piaţa medicală de mai bine de 25 de ani şi include companii în ţări precum: Statele Unite ale Americii, Turcia, Danemarca, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Polonia şi România.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31