Rusia îl omagiază joi pe ambasadorul său asasinat în Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Rusia îi aduce joi un omagiu național ambasadorului său asasinat în Turcia, crimă pe care Ankara o atribuie rețelei predicatorului Fethullah Gulen, în timp ce Moscova consideră că este prea devreme pentru a-i desemna pe responsabili, informează Agerpres, care citează AFP.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Karlov, repatriat marți în Rusia, a fost expus de dimineață în holul mare al Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, alături de drapelul rus și înconjurat de garda de onoare.

Premierul Dmitri Medvedev, șeful diplomației ruse Serghei Lavrov și întreaga elită politică rusă, miniștri, parlamentari, au trecut pentru a depune flori la sicriu, pe fondul unei muzici funebre.

Andrei Karlov, 62 de ani, „a fost victima unui act terorist laș și perfid”, în timp ce își făcea datoria profesională, a declarat Lavrov, în fața soției și fiului ambasadorului asasinat.

Președintele Vladimir Putin, care l-a declarat miercuri pe Karlov erou al Rusiei cu titlu postum, ar urma să asiste la această ceremonie de omagiere, ce va fi urmată de o slujbă religioasă la Catedrala Hristos Mântuitorul de la Moscova, potrivit realitatea.net.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...