Lista demnitarilor care vor fi prezenți la ceremonia de învestitură a președintelui Igor Dodon

igor dodon

Colegul de echipă al președintelui ales, consilierul municipal Ion Ceban, a anunțat că la ceremonia de învestire a lui Igor Dodon, vor fi prezenți un număr impunător de delegații străine, atât din UE cât și țările CSI.

„La ceremonia de învestitură se preconizează un număr mare de delegaţii străine din ţările CSI şi UE, viceprim-miniştri, deputaţi şi conducători de parlamente. Printre oaspeţi vor fi şi viceprim-ministrul Guvernului FR, Dmitri Rogozin, viceprim-ministrul Republicii Belarus, Mihail Rusîi, viceprim-ministru al Ungariei, Zsolt Semjen, alți oaspeți de onoare”, a menționat consilierul municipal Ion Ceban.

Ceremonia de învestitură a lui Igor Dodon în funcția de Președinte al Republicii Moldova va avea loc vineri, 23 decembrie, la ora 12.15, la Palatul Republicii (Chișinău, str. Maria Cebotari, 16).

Ceremonia de învestitură a Preşedintelui Republicii Moldova se va transmite în direct prin canalele de stat de televiziune, prin radio şi prin alte mijloace electronice de informare în masă. Ceremonia de învestitură, potrivit legii, constă din şedinţa solemnă comună a Parlamentului şi a Curţii Constituţionale, care va fi deschisă de Preşedintele Parlamentului; citirea de către Preşedintele Curţii Constituţionale a hotărârii Curţii Constituţionale privind validarea alegerilor pentru funcţia de Preşedinte; depunerea jurământului constituţional de către Preşedintele ales al Republicii Moldova; înmânarea Eşarfei prezidenţiale și discursul de învestitură al Preşedintelui.

De asemenea, Preşedintele Republicii Moldova, Preşedintele Parlamentului, Preşedintele Curţii Constituţionale şi alte persoane oficiale vor depunere coroane de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare și Sfânt. La etapa finală a ceremoniei de învestitură, puterea va fi transmisă de Președintele în exercițiu către Președintele ales, în reședința oficială.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente