„Lacătele iubirii” din Paris vor fi vândute în scop caritabil

love-locks-2-1024×682
Foto: totb.ro

Autorităţile pariziene plănuiesc să vândă „lacătele iubirii“, pe care sute de mii de îndrăgostiţi le agaţă anual pe podurile Pont des Arts şi Pont de l’Archevêché din Paris ca simbol pentru dragostea veşnică şi să doneze banii organizaţiilor care se ocupă de sprijinul refugiaţilor, menționează Adevarul.ro.

„Oamenii vor putea cumpăra cinci dau zece lacăte sau chiar mai multe, toate la preţuri rezonabile”, a anunţat Bruno Julliard, viceprimarul capitalei franceze.

Julliars estimează că va reuşi astfel să adune circa 100.000 de euro. În schimb, toate lăcatele rămase nevândute vor fi topite şi vândute la fier vechi. În 2015 au îndepărtat nu mai puţin de 65 de tone de lacăte care puneau în pericol structura podurilor. În 2014, o balustradă de pe celebrul Pont des Arts, care s-a prăbuşit sub greutatea miilor de „lacăte ale iubirii a cauzat evacuarea acelei pasarele pentru pietoni care traversează Sena în faţa muzeului Luvru şi oferă pietonilor una dintre cele mai frumoase vederi asupra Parisului.

„Lacătele iubirii”, pe care cuplurile de îndrăgostiţi le prind de-a lungul balustradelor podurilor pariziene, pentru a-şi „sigila“ uniunea, aruncând apoi cheia în Sena, şi-au făcut apariţia la Paris în 2008.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente