(GRAFIC) Salariile moldovenilor: Unde să te angajezi ca să primești un salariu mare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

În luna octombrie curent, câștigul salarial mediu nominal brut a fost de 5,109 lei, înregistrând o creştere de 11,9% faţă de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Biroului Naţional de Statistică, în sfera bugetară câştigul salarial mediu a constituit în luna octombrie curent 4,198 lei, cu 7,7% mai mult ca în aceeași perioadă a anului trecut. Totodată, salariul în sectorul economic a crescut cu 13,3% și a constituit 5,488 lei.

Cele mai mari salarii în luna octombrie le-au avut muncitorii din domeniul informații și comunicații. Astfel, specialiștii din acest domeniu au primit renumerări în valoare de 10,882 de lei.

Muncitorii din domeniul activităţi financiare şi de asigurări au obținut în octombrie un salariu de circa 9,783 lei și se clasează pe poziția a doua în ierarhia meseriilor bine plătite.

Top trei cele mai bune salarii este completat de câștigul din domeniul energetic şi de alimentare cu apă, gaze, energie termică și electrică, unde salariul mediu pe luna octombrie a fost de circa 9,170 lei, potrivit BNS.

La polul opus sunt angajaţii din agricultură, silvicultură şi pescuit, urmaţi de cei din domeniul de agrement, dar şi sectorul hotelier, unde angajaţii sunt plătiţi în medie cu 3,500 de lei lunar.
vfr


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...