Primăria Chișinău, deposedată de încă 4 terenuri

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria Chişinău informează despre un alt caz de preluare a terenurilor proprietate municipală, după ce anterior fusese deposedată de alte 20.

Astfel, executorul judecătoresc Alexandru Tcacenco, în vederea executării unor hotărâri judecătoreşti emise de instanţele de judecată pe parcursul anilor, a întocmit procese-verbale privind constatarea faptului de preluare a dreptului de proprietate asupra a 4 terenuri, cu suprafaţa de circa 0,07 ha fiecare. Prin acţiunile sale, executorul judecătoresc a schimbat modul şi ordinea de executare a hotărârilor instanţei de judecată, substituind autorităţile publice locale.

În context, Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie pe marginea acestui caz şi a solicitat aplicarea sechestrelor asupra terenurilor respective. De asemenea, municipalitatea a contestat în instanţa de judecată procesele-verbale întocmite de executorul judecătoresc şi a adresat un demers Ministerului Justiţiei privind aplicarea sancţiunilor în privinţa executorului judecătoresc, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Anterior, Primăria a anunțat că a fost deposedată printr-o schemă asemănătoare de 20 de terenuri, a căror valoare ar fi de sute de mii de euro.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...