(video) Patru studenți din Chișinău falsificau acte pentru mijloacele de transport

still1222_00001

Șapte membri ai unui grup infracțional organizat sunt cercetați penal de către forțele de ordine, pentru fals în acte și escrocherii. În cadrul acțiunilor de urmărire penală și a măsurilor speciale de investigație efectuate în cadrul mai multor cauze penale, s-a stabilit că din grupare fac parte studenți ai instituțiilor de învățământ superior din mun. Chișinău.

Suspecții, în scopul dobândirii ilicite a bunurilor altei persoane prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul acordării unor servicii privitor la perfectarea procurilor pentru mijloacele de transport importate din țările membre ale UE în Republica Moldova, perfectarea reviziei tehnice pe autovehicule și a asigurării auto (Carte Verde), primeau de la victimele infracțiunii sume cuprinse între 50 și 700 de euro pentru fiecare document.

 

5646f2e9c41ae9c472b643858190cd93

 

În urma documentării grupului criminal organizat de către angajații Departamentului Poliției de Frontieră, sub conducerea Procuraturii Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale și a Procuraturii Ștefan-Vodă, s-au desfășurat în paralel acțiuni de urmărire penală și măsuri speciale de investigații, în vederea prevenirii și combaterii infracționalității și stabilirea tuturor circumstanțelor.

 

62f98d8b93d11de94744f5465fd8e687

 

Astfel, în zilele de 19 și 20 decembrie 2016, au fost efectuate 10 percheziții pe întreg teritoriul țării, inclusiv la domiciliile persoanelor suspectate în comiterea infracțiunii nominalizate, unde au fost găsite probe ce dovedesc vinovăția acestora. În prezent, două persoane sunt reținute, iar cinci sunt cercetate în stare de libertate. Bănuiții sunt cercetați în baza art. 190 și art.361 Cod penal, care prevăd o pedeapsă cu închisoare de la 7 până la 10 ani.

Cazul este examinat în continuare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și identificarea altor complici în acest caz.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente