Societatea civilă condamnă atacurile mediatice regizate împotriva lui Pirkka Tapiola

tapiola
Foto: PC: Moldova Curată

După ce Ambasadorul UE la Chișinău a avut parte de un atac mediatic la o televiziune deținută de prim-vicepreședintele PDM, Vlad Plahotniuc, mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au semnat o scrisoare adresată demnitarilor europeni, precum şi şefilor misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, prin care condamnă dur atacurile lansate împotriva lui Pirkka Tapiola.

Atacul media împotriva lui Pirkka Tapiola, a fost lansat la o distanţă de câteva zile după ce Delegaţia UE a publicat o „Declaraţie privind Drepturile Omului”, condamnând practicile antidemocratice ale autorităților în persecutarea opoziţiei, a avocaţilor şi apărătorilor drepturilor omului.

„Acest atac este o consecinţă directă a degradării democraţiei în Moldova. Îl condamnăm şi exprimăm dezaprobarea noastră pentru asemenea practici, care se văd tot mai des în media locală controlată politic”, se spune în declaraţia societăţii civile.

Reprezentanţii societăţii civile solicită partenerilor de dezvoltare să condiţioneze sprijinul financiar oferit R. Moldova prin implementarea unor reforme reale, menite să scoată instituţiile de stat din captivitate.

Petiția poate fi citită integral și semnată AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente