Noi amănunte despre suspectul atentatului de la Berlin: Ce a făcut tunisianul înainte de atac

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Principalul suspect al atentatului comis cu un camion într-un târg de Crăciun din Berlin, tunisianul Anis Amri, a căutat pe internet informaţii despre fabricarea dispozitivelor explozive şi a comunicat cu organizaţia Statul Islamic, potrivit unui articol apărut miercuri seara în New York Times, relatează joi DPA.

Tunisianul în vârstă de 24 de ani a comunicat cu organizaţia extremistă cel puţin odată şi se afla de asemenea pe o listă cu persoane care au interdicţie de călătorie în SUA, a precizat ziarul, citând un oficial american sub rezerva anonimatului.

Amri, care a folosit mai multe nume false şi riscă să fie deportat, este bănuit că a fugit de la locul atentatului comis luni seara la Berlin, în care 12 persoane au fost ucise şi alte 48 au fost rănite. Printre persoanele ucise se află şi şoferul polonez al camionului, care a fost găsit împuşcat şi înjunghiat în cabină. Actele de identitate ale lui Amri au fost găsite în camion după atac, anunţă Agerpres.

Anis Amri a fost supravegheat în perioada martie-septembrie anul acesta, fiind bănuit că ar fi vrut să fure bani pentru a cumpăra arme automate cu scopul de „a comite probabil un atac împreună cu complici”, au anunţat autorităţile berlineze. Cu toate acestea, în urma supravegherii nu au fost strânse suficiente dovezi pentru a se formula acuzaţii împotriva sa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...