Petiție pentru susținerea lui Tapiola și de condamnare a atacurilor mediatice regizate de presa lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mulţi reprezentanţi ai societăţii civile au semnat o scrisoare adresată demnitarilor europeni, precum şi şefilor misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău, prin care condamnă dur atacurile lansate împotriva ambasadorului UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, de către mass-media controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc. De asemenea, aceștia au lansat și o petiție online.

Semnatarii scrisorii afirmă că Plahotniuc urmăreşte reducerea la tăcere a oricărei voci critice, iar intimidarea unui diplomat european depăşeşte orice limită.

„Credem că scopul principal al lui Plahotniuc, prin reducerea la tăcere a opoziţiei, este să creeze percepţia că „nu există alternativă pentru actualul regim” – argument ce a fost şi va fi oferit dvs. la întâlnirile oficiale. Cu capacitatea lui financiară şi administrativă, Plahotniuc poate distruge orice semn de opoziţie pentru decenii. Tot de ce el are nevoie de la comunitatea internaţională este neutralitate şi supunerea lor, iar tot de ce el are nevoie de la oamenii din interior este liniştea”, se arată în scrisoare.

„Oamenii sunt ameninţaţi, discreditaţi, batjocoriţi şi persecutaţi pentru a fi reduşi la tăcere. Situaţia s-a înrăutăţit într-atât, încât chiar şi reprezentanţii corpului diplomatic devin ţintele acestor atacuri. Intimidarea unui reprezentant al UE în Moldova depăşeşte orice limită. Dacă mass-media lui Plahotniuc vorbeşte astfel despre un diplomat UE, imaginaţi-vă „tratamentul” aplicat unei voci critice locale din partea maşinăriei propagandistice. Dacă nu acţionăm acum, lucrurile se pot agrava”, continuă activiştii civici.

Semnatarii scrisorii au decis să inițieze și o petiție în care își exprimă susținerea pentru Pirkka Tapiola și condamnă atacurile mediatice regizate în adresa persoanelor cu opinii incomode.

Cei care doresc să semneze petiția o pot face aici.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...