Picturile de 16 milioane de euro furate de mai mulți moldoveni au fost readuse la Verona

Castelvecchio_Verona-01
Foto: Castelvecchio, Verona

O colecție de 17 picturi ale Vechilor Maeștri, furate anul trecut dintr-un muzeu din Italia și recuperate ulterior în Ucraina, au revenit în țară miercuri, a anunțat într-un comunicat ministrul italian al culturii.

Picturi din Renaștere și Baroc realizate de Rubens, Tintoretto, Bellini și alții, evaluate la peste 16 milioane de euro, au fost sustrase de la Muzeul Castelvecchio din Verona de un grup de hoți mascați.

În luna mai, grănicerii ucraineni au interceptat picturile furate și au arestat mai mult de doisprezece suspecți din Italia și Republica Moldova, printre care și un paznic care se ocupa de paza perimetrului în noaptea furtului.

Ministrul italian al culturii, Dario Franceschini, care s-a deplasat la Kiev pentru o ceremonie de predare oficiată de președintele ucrainean Petro Poroșenko, a declarat că autorii „au fost deja identificați și au primit pedepse exemplare cu închisoarea”.

Picturile au fost expediate în Italia cu o cursă aeriană și urmau să ajungă la Castelvecchio la ora locală 17.30 (16.30 GMT), a mai precizat Franceschini.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente