Prin acţiunile sale, acesta a schimbat modul şi ordinea de executare a hotărârilor instanţei de judecată, substituind autorităţile publice locale.

Primăria Chişinău a sesizat Procuratura Anticorupţie pe marginea acestui caz şi a solicitat aplicarea sechestrelor asupra terenurilor respective. De asemenea, municipalitatea a contestat în instanţă procesele-verbale întocmite de executorul judecătoresc şi a adresat un demers Ministerului Justiţiei privind aplicarea sancţiunilor în privinţa executorului judecătoresc.

Amintim că Primăria Chişinău a fost deposedată recent de 20 de loturi de teren prin intermediul unei hotărâri judecătoreşti. Decizia instanţei a fost emisă pe 26 august curent de către judecătoarea Angela Catană de la Judecătoria sectorului Centru.

Instanţa a dispus înregistrarea dreptului de proprietate pe numele a trei agenţi economici asupra celor 20 de loturi de teren aflate în Chişinău şi care au aparţinut autorităţilor publice locale, în temeiul proceselor-verbale ale unei licitaţii funciare, care în realitate nu s-a desfăşurat. Primăria Chişinău, care este proprietara bunurilor imobile, nu a fost citată ca parte în procesul de judecată.