Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Prezentarea raportului comisiei de anchetă privind asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din Chişinău

   1372

Primăria Chişinău a prezentat astăzi raportul Comisiei de anchetă privind organizarea licitaţiilor pentru asigurarea cu produse alimentare a şcolilor şi grădiniţelor din municipiul Chişinău, dar şi calitatea produselor livrate de către agenţii economici instituţiilor de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din capitală. 

Raportul a fost prezentat de preşedintele comisiei, Mihai Moldovanu. Potrivit responsabilului, ancheta de serviciu a încercat să stabilească implicarea funcţionarilor din cadrul Direcţiei general educaţie, tineret şi sport, precum şi a celor din cadrul direcţiilor educaţie de sector şi a angajaţilor instituţiilor de învăţământ din municipiu în trucarea licitaţiilor. De asemenea, în urma anchetei interne s-a stabilit existenţa sau inexistenţa răspunderii disciplinare a funcţionarilor din cadrul serviciilor abilitate.

Comisia de anchetă a fost creată prin dispoziţia primarului general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, iar ancheta de serviciu a fost efectuată în perioada 25 noiembrie - 14 decembrie a.c. Potrivit şefului administraţiei municipale, până la sfârşitul lunii curent, în privinţa mai multor responsabili, conducători ai Direcţiei generale educaţie, tineret şi sport, precum şi a celor din cadrul direcţiilor educaţie de sector, vor fi aplicate sancţiuni, inclusiv vor fi demişi din funcţiile deţinute. Lista persoanelor sancţionate, precum şi sancţiunile aplicate, va fi făcută publică mai târziu. 

Raportul integral este plasat pe pagina web oficială a Primăriei, www.chisinau.md. 

Direcţia Relaţii Publice, 
Primăria mun. Chişinău