Trimite e-mail | Printeaza
Economie
21.12.2016

Comisia economie, buget și finanțe va exercita control parlamentar asupra activității Curții de Conturi

Comisia economie, buget și finanțe va exercita control parlamentar asupra activității Curții de Conturi

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va oferi suport bugetar Republicii Moldova pentru anul 2016, în baza unui Acord de împrumut pentru realizarea politicilor de dezvoltare în domeniul competitivității. Proiectul de ratificare a Acordului de finanțare a fost aprobat astăzi, de Comisia parlamentară economie, buget și finanțe.

Potrivit proiectului, RM va beneficia până la finele anului curent, de fonduri în valoare de 13 mln Drepturi Speciale de Retragere, echivalentul a circa 17,5 mln de dolari SUA, bani care urmează a fi debursați în tranșă unică, la 23 decembrie curent. Operațiunea este parte componentă a Parteneriatului Strategic pentru anii 2014-2017, negociat de Guvern și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

La fel, membrii Comisiei au decis crearea subcomisiei privind executarea supravegherii și controlului banilor publici. Astfel, șapte membri din diferite fracțiuni parlamentare vor exercita control parlamentar asupra activității Curții de Conturi și vor organiza audit extern al rapoartelor acesteia.

Deputații au aprobat regulamentele de organizare a concursurilor pentru Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor și a unui director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, care se vor desfășura în perioada 1 - 20 ianuarie 2017.

De asemenea, membrii Comisiei au aprobat, în prima lectură, modificări prin care organizațiile și cetățenii străini care implementează proiecte de dezvoltare și asistență tehnică sunt scutiți de plata taxei de stat, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus