Schemă corupțională la Academia de poliție „Ștefan cel Mare”. Se cerea mita la admitere și la promovare

153

Doi polițiști, un student și un fost angajat ai Academiei de poliție “Ștefan cel Mare” a MAI, au fost reținuți de ofițerii SPIA și procurorii anticorupție, cu suportul Centrului Național Anticorupție, aceștia fiind bănuiți de implicare într-o schemă corupțională.

Potrivit informației, suspecții susținând că au influență asupra factorilor de decizie din cadrul mai multor subdivizuni ale MAI, inclusiv și din cadrul Academiei de poliție “Ștefan cel Mare” a MAI, au pretins și primit sume bănești de la mai multe persoane, pentru a facilita angajarea unora din ei în cadrul Inspectoratului General al Poliției, iar pentru alții admiterea la studii și promovarea studiilor în cadrul Academiei de poliție.

Operațiunea de documentare a durat 6 luni, fiind inițiate 3 cauze penale pentru trafic de influență, corupere pasivă și corupere activă.

Astfel, în baza materialelor și probelor obținute, în această dimineață, în jurul orelor 08:00, ofițerii SPIA de comun cu procurorii anticorupție și ofițeri CNA au efectuat simultan 15 percheziții în automobilele, domiciliile și birourile de serviciu ale suspecților, din raionul Briceni, Fălești și municipiul Chișinău.

În cadrul perchezițiilor au fost depistate și ridicate calculatoare, telefoane mobile și alte obiecte relevante cauzelor investigate.

Patru bănuiți au fost reţinuți pe un termen de pînă la 72 ore, iar alți doi bănuiți sunt cercetați în stare de libertate.

La moment se verifică dacă în comiterea faptelor investigate au fost implicate și alte persoane.

Urmărirea penală este exercitată de către Procuratura Anticorupție.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente