„ Autorii nu au habar nu au ce se întâmplă cu cadrul legal, ce prevede legislaţia şi cum trebuie să organizeze acest proces. Nu este suficient să faci izolarea termică a blocului, problema nu dispare. Trebuie de instalat sistem de distribuţie a căldurii pe orizontală şi punct termic individual, pentru că fiecare trebuie să poată să îşi regleze temperatura”, a menţionat expertul în energetică Sergiu Tofilat.

Specialiştii spun că există lacune şi la capitolul selectarea blocurilor care vor participa la proiect.

„Dacă noi să facem referinţă vizavi de blocurile care sunt eligibile de a participa la acest proiect din punct de vedere legal, noi putem constata că doar 19 la sută din numărul total de blocuri care au forma juridică de ACC pot participa la acest proiect”, a afirmat Ianuş Cuşnir, expert în domeniul locativ.
 
Contactat de Jurnal TV, managerul proiectului Ionela Comerzan a spus că va face declaraţii abia după prezentarea studiului de fezabilitate, care va avea loc anul viitor. Iar purtătorul de cuvânt al Primăriei capitalei, Vadim Brînzaniuc, a respins acuzaţiile. Prima etapă a proiectului „Eficienţă energetică şi izolarea termică a clădirilor publice din municipiul Chişinău" prevede investiţii de 25 de milioane de euro. Banca Europeană pentru Reconstrucţii şi Dezvoltare urmează să ofere un împrumut de 10 milioane de euro, Banca Europeană de Investiţii încă 10 milioane, iar cinci milioane ar urma să vină dintr-un grant al Uniunii Europene.