Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Ziarul de Gardă”


Invitata rubricii emisiunii este Marina Ciobanu.

„Joi, în ultimul număr al Ziarului de Gardă din 2016 aflați schema prin care doi executori judecătorești au deposedat autoritățile publice locale de zeci de terenuri, pe care ulterior „le-au fost vândut” la licitații cu preț de chilipir, cum au fost aceștia pedepsiți de sistem și cum s-au întors înapoi în funcții continuând să joace un rol important în procesul de preluare a bunurilor publice.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:47 0:00
Link direct

Tot în ediția de joi, aflați cum funcționarii de la Direcțiile educație din Chișinău și agenții economici nu doar că aveau grijă de meniul copiilor, dar mai și făceau afaceri pe seama lor, atunci când „aranjau” licitații pe interese și creșteau, artifical, de la un sector la altul, prețul pentru exact aceleași produse. Joi citiți despre legătura directă dintre controversata lege privind amnistia fiscală și furtul miliardului, dar și despre o altă lege nu mai puțin importantă, prin care posesorii de mașini cu numere de înmatriculare străine vor putea să le înmatriculeze achitând doar 30% din cota accizei.

În ziarul din 22 decembrie citiți despre justiția cu pereți transparenți din Georgia și cum în cei 25 de ani de independență acest stat post-sovietic a reușit să scape de funcționarii corupți, spre deosebire de R. Moldova.

În ultimul număr de ziar din 2016 citiți despre problemele pe care oamenii dn satul Coropceni, Telenești le iau cu sine în anul viitor, dar și cum un baston de transformă într-o broșă, de teama unei vieți în scaunul cu rotile.”

[Transcriere: Nicu Gușan]

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG