icon

Noi reglementări în domeniul expertizei judiciare

21-12-2016 17:33
3,082

Cabinetul de miniștri a aprobat, astăzi, trei regulamente ce vizează efectuarea expertizelor judiciare în Republica Moldova.

 

Astfel, a fost aprobat Regulamentul privind organizarea și funcționarea Centrului Național de Expertize Judiciare, care stabileşte misiunea, structura și atribuțiile acestuia. Conform  Regulamentului, Centrul va activa în subordinea Ministerului Justiției, cu statut juridic de agenție și va avea un efectiv limită de personal în număr de 76 de unități. Printre atribuțiile angajaților Centrului se numără efectuarea expertizelor judiciare şi extrajudiciare, organizarea atelierelor de lucru, conferinţelor ştiinţifice, cursurilor de formare continuă a experţilor judiciari, precum și implementarea prevederilor ştiinţifice din domeniul expertizei judiciare. De asemenea, Centrul va dispune de subdiviziuni teritoriale în municipiul Bălţi şi orașul Cahul, iar finanțarea activității acestuia se va efectua din contul bugetului de stat.

 

Tot astăzi, Executivul a aprobat Regulamentul privind activitatea Comisiei de calificare și evaluare a experților judiciari și Regulamentul privind condițiile de desfășurare și promovare a examenului de calificare a experților judiciari și a modelului licenței pentru exercitarea profesiei de expert judiciar. Prin implementarea noilor reglementări se urmărește crearea Comisiei de calificare și evaluare a experților judiciari, compusă din nouă membri, care va fi unica structură organizațională cu competență de examinare a persoanelor care solicită atribuirea calităţii de expert judiciar sau conferirea unor grade de calificare.

 

 

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31