(video) Topul anului. IMDb a anunțat 10 cele mai bune filme ale anului 2016

maxresdefault

Topul 10 al filmelor anului a fost publicat de site-ul IMDB (Internet Movie Database) pe baza numărului de vizualizări ale paginii peliculei – fără vreo legătură cu încasările acesteia sau aprecierile spectatorilor sau ale criticiilor de film. Cu Suicide Squad pe primul loc, topul este dominat de blockbusterele cu supereroi.

10. The Legend of Tarzan

Au trecut ani și ani de când cel cunoscut drept Tarzan (Alexander Skarsgard) a lăsat în urmă jungla din Africa pentru o viață rafinată alături de soția sa, Jane (Robbie). De această dată, a fost invitat din nou în Congo, pentru a servi ca emisar al Parlamentului, deloc conștient de faptul că este doar un pion într-un plan complex, determinat de lăcomie și răzbunare și pus în mișcare de căpitanul Leon (Waltz). Însă căpitanul și acoliții lui nu au habar de ceea ce sunt pe cale să dezlănțuie.

 

9. Warcraft: The Beginning

Lupte cumplite zguduie planeta Azeroth, căci oamenii trebuie să înfrunte orcii pentru a înclina o dată pentru totdeauna balanța unei confruntări milenare. Oamenii se unesc în Alianța condusă de Anduin Lothar (Travis Fimmel), un erou de război care a sacrificat totul în luptă. Cu regele Llane Wrynn și regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câștige războiul. De cealaltă parte a baricadei se află Orgrim, liderul Hoardei de orci, și el dispus să sacrifice totul pentru a-și salva poporul și familia de la dispariție. Orgrim se va dovedi un redutabil inamic în războiul ce va schimba o dată pentru totdeauna Azeroth.
 

8. Ghostbusters

Vânătorii de fantome îşi face din nou apariţia mult-aşteptată, într-un format nou şi cu o distribuţie plină de personaje proaspete şi amuzante. La treizeci de ani de la momentul când filmul original al seriei a luat pe sus sălile de cinematograf din toată lumea, regizorul Paul Feig îşi prezintă viziunea sa asupra acestei comedii supranaturale, în compania unora dintre cei mai simpatici actori ai prezentului – Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon, Leslie Jones şi Chris Hemsworth. În vara aceasta ei vor descinde din marele ecran pentru a salva lumea!
 

7. The Magnificent Seven

„Cei șapte magnifici”, este o readaptare modernă a unei povești clasice într-un western de acțiune ce redă povestea a șapte pistolari justițiari care eliberează o comunitate de sub teroarea unor bandiți.

Localitatea Rose Creek din Mexic se află sub controlul dur al industriașului Bartholomew Bogue (Peter Sarsgaard), iar oamenii sunt disperați și vor să se elibereze de sub tirania lui. Sub conducerea Emmei Cullen (Haley Bennett), ei caută protecție din partea unui grup de șapte pistolari, cunoscuți vânători de recompense și asasini plătiți: Sam Chisolm (Denzel Washington), Josh Faraday (Chris Pratt), Goodnight Robicheaux (Ethan Hawke), Jack Horne (Vincent D’Onofrio), Billy Rocks (Byung-Hun Lee), Vasquez (Manuel Garcia-Rulfo) și Red Harvest (Martin Sensmeier). Pe măsură ce se pregătesc de confruntarea cu bandiții industriașului, cei șapte se trezesc că luptă pentru mai mult decât bani.
 

6. The Jungle Book

Celebra colecție de povestiri a lui Rudyard Kipling are parte de o nouă ecranizare în regia lui Jon Favreau. Vom vedea cum micul Mowgli este crescut de lupoaica Raksha în junglă, devenind prieten la cataramă cu voiosul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera. Pornit în căutarea familiei sale, Mowgli va trebui să-l înfrunte pe regele maimuțelor, pe înfometatul piton Kaa, dar și pe fiorosul tigru Shere Khan, spaima întregii jungle! Va reuși micul Mowgli să-și regăsească părinții?
 

5. X-Men: Apocalypse

După succesul obținut cu X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, regizorul Bryan Singer urcă pe noi culmi franciza, cu X-MEN: APOCALYPSE, în care protagoniștii X-Men se luptă cu puternicul mutant original – Apocalypse.

În 1983, invincibilul și nemuritorul Apocalypse este eliberat, după ce a fost îngropat timp de mai multe milenii. Furios că semenii săi nu mai sunt priviți ca niște zei, Apocalypse adună o echipă de mutanți puternici, inclusiv pe descurajatul Magneto, pentru a distruge lumea și a crea o nouă ordine mondială, peste care să domnească.

Pentru a pune capăt drumului către distrugere al lui Apocalypse, Raven (Jennifer Lawrence) și Profesorul X (James McAvoy) conduc o echipă de tineri X-Men într-o bătălie memorabilă cu un inamic aparent de neoprit.
 

4. Deadpool

Supranumit „mercenarul cu gură mare”, Deadpool obține, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice și telekinezice, rezistența la droguri și toxine, dar și prelungirea vieții grație puterilor de refacere ale organismului său). Acestea vin, însă, și cu unele inconveniente: instabilitatea psihică și un fizic desfigurat.
 

3. Batman v Superman: Dawn of Justice

Temându-se că acțiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul și formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman și Superman sunt în război, apare o nouă amenințare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.
 

2. Captain America: Civil War

Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo șansă să îi țină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceștia să se deconspire autorităților. Dacă Tony Stark susține legea, Căpitanul America crede că aceasta limitează libertățile individuale. Alți supereroi se aliază pozițiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge și cu ce preț?
 

1. Suicide Squad

Sunt celebri pentru faptele lor rele și pentru anarhia pe care o provoacă oriunde ar ajunge, dar guvernul Statelor Unite a reușit să-i prindă și să-i vâre după gratii. Pentru a-și micșora pedeapsa, nelegiuiții acceptă sinucigașe misiuni sub acoperire, conștienți că eșecul înseamnă moartea. După ce și-au folosit puterile și inteligența pentru rău, Joker-ul, Harley Quinn, Deadshot și colegii lor vor lupta de data aceasta de partea binelui.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente