Un liceu din Chișinău a obținut acreditare din partea Ministerului Educației din Federația Rusă

lala

Liceul Svetoci din Chișinău a obținut acreditarea din partea Ministrului Educației din Federația Rusă. Astfel, elevii acestuia vor putea participa la concursul de distribuire a locurilor bugetare a instituțiilor de învățământ din Rusia. Colectarea și analiza cererilor pentru următorul an universitar va începe în luna februarie 2017.

Liceul Svetoci din capitală este o instituție preuniversitară cu predare în limba rusă. Potrivit site-ului Ministerului Educației pentru anul de învățământ 2015-2016 în cadrul liceului au studiat 146 de elevi, împărțiți în 14 clase, începând cu I primară și terminând cu XII.

Liceul Svetoci este singura instituție de învățământ din afara Federației Rusă care a obținut acreditarea, de rând cu alte 11 instituții.

Prezent la ceremonia de înmânare a documentelor ce atestă cerificarea, directorul adjunct în domeniul învățământului superior din cadrul Ministerul Educației, Sviatoslav Sorokin a felicitat instituțiile pentru obținerea licenței și a certificatului de acreditare de stat, și și-a exprimat speranța că acestea vor păstra nivelul atins și vor continua să lucreze în vederea îmbunătățirii calității educației, se arată în comunicatul Serviciului Federal de Supraveghere în Domeniul Educației și Științei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente