Anterior, Klaus Iohannis a anunţat că nu va accepta să propună un candidat condamnat pentru acte de corupţie, în condiţiile în care se vehicula că Liviu Dragnea va fi înaintat de coaliţia de guvernare PSD-ALDE pentru şefia Guvernului.

Liviu Dragnea a explicat astăzi că a făcut această propunere, ţinând cont de afirmaţiile preşedintelui referitoare la viitorul premier şi pentru că „legea nu reprezintă o chestiune secundară”. Dragnea a subliniat însă că el însuşi nu poate fi el propunerea de prim-ministru, din cauza unei condamnări nedrepte şi a unei legi profund neconstituţionale. „Deocamdată”, a adăugat liderul social-democrat.

Sevil Shhaideh a fost ministru al Dezvoltării Regionale în anul 2015 în Guvernul Ponta. Sevil Shhaideh a fost timp de aproape 20 de ani director de servicii în Consiliul Judeţean Constanţa, iar din 2012, după numirea lui Liviu Dragnea la conducerea MDRAP, este secretar de stat în acest minister.

Sevil Shhaideh are 51 de ani, iar în 1987 a absolvit Academia de Ştiinţe Economice, Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică. În 1995 şi 2001, ea a obţinut specializările: expert în administraţie publică şi manager ONG la organizaţia internaţională USAID din Statele Unite ale Americii, iar în 2003 a primit titlul de auditor în urma unui curs susţinut la TUV Institution, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltării.

În 2012, imediat după desemnarea lui Liviu Dragnea la conducerea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a fost numită în funcţia de secretar de stat la acelaşi minister.

Conform ultimei sale declaraţii de avere, din 6 mai 2015, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri pătraţi, cumpărat în 1994, şi mai multe conturi deschise în 2007 şi 2011, în sumă totală de aproximativ 500.000 de lei.