Potrivit sursei, Mavrodi a fost reţiut de mascaţii de la Direcţia Sud a CNA şi plasat în izolator pentru 72 de ore, fiind acuzat de coruperea alegătorilor.

Este de remarcat că Anatoli Mavrodi este unul dintre activiştii civici care într-o conferinţă de presă la Comrat a declarar că prin Vitali Dragoi, Partidul Democrat şi unele forţe de la Chişinău vor să-l înlăture pe preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitri Constantinov.

Sursa citată mai relatează că ieri a fost încătuşat şi plasat în arest preventiv preşedintele secţiei de votare din Comrat Nr. 1/2, Elena Todorova.

La alegerile în Adunarea Populară, aceasta a condus comisia de la secţia circumscripţiei Nr. 1, unde alegerile au fost câştigate de Dmitri Constantinov. Cu toate acestea, adversarul său, Vitali Dragoi, susţinut de Partidul Democrat, a contestat rezultatul alegerilor în instanţă.

„Acţiunile menţionate, în mod evident, urmăresc scopul de a intimida locuitorii din autonomie şi de a influenţa procesele politice, legate de aprobarea de către instanţele de judecată a rezultatelor alegerilor în Adunarea Populară”, a declarat Irina Vlah.

Centrul Naţional Anticorupţie dezminte informaţia publicată de gagauzinfo.md, anunţând că CNA şi Direcţia Generală Sud a CNA nu a operat, zilele acestea, reţineri în sudul ţării. Serviciul de presă al instituţiei mai anunţă că Mavrodi şi Todorova nu au fost reţinuţi de CNA.