În total, la competiţie au participat paisprezece echipe de volei din Coşniţa, Molovata Nouă, Ustia, Doroţcaia, Pîrîta, Vadul lui Vodă, Cimişlia, Criuleni, Rădeni (Străşeni), Grigoriopol, Ţîbuleuca, Krasnîi Vinogradari, Dnestrovsk – comunităţi de pe ambele maluri ale râului Nistru, precum şi din localitatea Krijopol, Ucraina. Trofeul a mers către echipa din satul Ţîbuleuca, stânga Nistrului.

„Evenimentul de astăzi este mai mult decât o competiţie sportivă, este un eveniment care a întrunit sportivii de pe ambele maluri ale râului Nistru. Din 14 echipe, 5 sunt din stânga Nistrului, iar una din Ucraina. Acest lucru ne bucură foarte mult”, a menţionat, la înmânarea cupelor, Preşedintele raionului Dubăsari, Grigore Policinschi.

„În sport există câştigători, dar nu şi perdanţi. Această competiţie ne-a convins că sportul ne uneşte şi că indiferent pe ce mal al râului Nistru locuim, avem aceleaşi interese”, a remarcat Andrei Darie, managerul programului european de consolidare a încrederii.

Competiţia sportivă a fost organizată cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD. Programul contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru prin crearea oportunităţilor de cooperare între autorităţile locale, mediul de afaceri şi societatea civilă.

Rezultate/echipe:

Locul I – s. Ţîbuleuca (stânga Nistrului)
Locul II – s. Molovata Nouă (Dubăsari)
Locul III – or. Krijopol (Ucraina)
Locul IV – s. Doroţcaia
Locul V – s. Ustia
Locul VI – s. Krasnîi Vinogradari (stânga Nistrului)

Rezultate/jucători:

Cel mai bun jucător – Igori Rebciuc (s.Ţîbuleuca)
Cel mai bun libero – Alexandr Gumenîi (or. Krîjopoli)
Cel mai bun atacant – Iurie Panţîri (s. Molovata Nouă)
Cel mai bun dirijor de pase – Marin Lescov (s. Molovata Nouă)

Evenimentul sportiv a fost organizat cu susţinerea financiară a Uniunii Europene, prin intermediul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD.