Numele amândurora apar în dosarul Football Leaks, de fiecare dată legate de „labirinturi" de companii-paravan create pentru a camufla banii câştigaţi din drepturile de imagine, sume ascunse în paradisul fiscal caraibian.

Ieri, Parchetul francez a anunţat că a lansat încă din 12 decembrie o anchetă pentru fraudă fiscală agravată, în urma dezvăluirilor consorţiului media European Investigative Collaborations. Iar până la acea oră, cotidianul online Mediapart (parte EIC) comentase în Franţa în special cazurile Di Maria şi Pastore.

DOUĂ MILIOANE AMENDĂ!

"Informaţiile furnizate de presă au fost suficient de serioase pentru a justifica deschiderea acestei investigaţii, de care se va ocupa Oficiului central de luptă împotriva infracţiunilor financiare şi fiscale", a declarat Jean-Marc Toublanc, secretarul general al Parchetului. Vorbind şi despre ce riscă jucătorii, dacă vor fi găsiţi vinovaţi: "Sancţiunile s-au înăsprit. Pentru fraudă fiscală agravată, 7 ani de închisoare, două milioane de euro amendă, plus pedepse complementare, de confiscare a bunurilor imobile sau a banilor din depozitele bancare".

  • 10.800.000 € este salariul anual brut al lui Angel di Maria la PSG
  • 9.200.000 € câştigă pe sezon Javier Pastore (sumă brută) la Paris
DI MARIA E INVESTIGAT ŞI DE SPANIOLI

Atacantul argentinian e sub foc încrucişat. Pe 7 decembrie, la patru zile de la startul dezvăluirilor EIC, Parchetul madrilen a pornit o anchetă pentru infracţiuni fiscale împotriva a 5 fotbalişti care au jucat sau care evoluează încă în Spania. Unul dintre ei este Angel di Maria, pentru perioada Real Madrid (2010-2014). Banii sud-americanului şi ai agenţilor săi tranzitau Olanda şi se opreau în companii-paravan din Panama şi Insulele Virgine Britanice.