Parlamentul a început această operaţiune criminală în septembrie 2014 şi tot Parlamentul o încheie acum, în decembrie 2016. În septembrie 2014 simplul prim ministru Iurie Leancă a venit în Parlament ca să le ceară deputaţilor vot de încredere pentru un pachet de legi, prin care pachet de legi era pregătită scoaterea miliardului din Banca Naţională. Iar săptămâna aceasta, tot acolo unde a început crima, în Parlament, o haită de secături în frunte cu Serioja Sârbu şi finul Candu, au fătat acest proiect de lege a amnistiei fiscale prin care cei care au furat miliardul să rămână cu miliardul furat.

Da, zilele acestea mai mulţi experţi au demonstrat că această lege este în primul rând dedicată celor care au furat miliardul, adică lui Plahotniuc. În ce mod? Ştiţi că se desfăşoară în continuare ancheta Kroll. Experţii de acolo urmăresc din anul 2015 drumul miliardului. Mai trebuie să ştiţi că în acest un an şi jumătate banii nu au stat pe loc. Pe lângă că îl aresta pe Filat, că îl făcea pe Dodon preşedinte, Plahotniuc avea grijă să tot mute banii dintr-o firmă offshore în alta, de pe un cont pe altul, astfel ca să li se piardă urma.

Însă cei de la Kroll nu au pierdut urma, ba chiar au ajuns acum foarte aproape de bani, şi bandiţii, ca să nu-i lase chiar prea aproape de bani, au decis să aducă miliardul furat unde? Înapoi acasă, în Moldova. Da, dar aici ei ar trebui să explice de unde îl au şi de fapt să-l întoarcă statului. Şi încă să mai ajungă şi pe banca acuzaţilor. Ei uite că taman aici apare minunata lege despre care vorbim, legea amnistiei fiscale, care spune că toţi acei care au furat şi nu pot dovedi provenienţa banilor, să rămână cu ce au furat. Da ştiţi ce altă prevedere interesantă mai conţine această lege? Că pe tâlharii miliardului nu vor avea voie să-i pedepsească nici guvernanţii de astăzi, dar – atenţie – nici cei care vor veni după cei de azi. Adică, în vecii vecilor.