Primăria Ialoveni vrea să ilumineze orașul printr-o campanie de crowdfunding

lumini

Primăria Ialoveni a lansat un apel către toți cetățenii orașului din toate colțurile lumii pentru a ajuta la crearea unui sistem de ilumare stradal în oraș. În total este necesar de colectat suma de 2500 de dolari, care reprezintă contribuția comunității din valoarea întregului proiect.

Proiectul inițiat de primăria Ialoveni constă în achiziționarea unei autospeciale cu autoturn la un preț de 25.250 $, pentru care a obținut un grant de la partenerii de dezvoltare (Programul MiDL) în valoare de 20 000 dolari. Contribuția administrației publice locale constituie 2 750 dolari, iar contribuția comunității – circa 2.500 dolari.

Proiectul are scopul de a soluționa problema locuitorilor orașului de a se deplasa spre casă pe străzile neiluminate. Astfel, prin achiziționarea unei autospeciale cu autoturn și restul utilajelor adiționale se va extinde și consolida serviciul de iluminare stradală.

În prezent cca 93% din teritoriul orașului este acoperit cu iluminat stradal cu aproximativ 3 000 de piloni, dar în lipsa unei autospeciale sistemul nu este îngrijit corespunzător. Iar, localnicii sunt nevoiți  să meargă spre casă pe trăzile întunecate, mai ales în perioada rece a anului când ziua devine mai scurtă iar  stâlpii de iluminare, fie de la stație sau de lângă casă, să funcționeze slab ori chiar deloc.

Doritorii de a dona o pot face prin intermediul platformei Guvern24, unde în prezent au fost donați 77 de euro din suma necesară.

De asemenea Abonații Moldcell pot dona expediind un SMS cu numărul 502 la numărul scurt 1555, suma unei donații este de 24 de lei.

ialoveni-1

Menționăm că în 23 sate și orașe din Republica Moldova s-au inițiat proiecte de dezvoltare a comunităţilor, prin semnarea acordurilor de grant a câte 20 mii dolari fiecare, oferiţi de Guvernul Elveţiei, prin intermediul PNUD. Fiecare din aceste proiecte necesită contribuția comunității, iar migranţii originari din aceste localități vor putea contribui financiar la dezvoltarea locală într-un mod sigur şi transparent prin intermediul platforme online de colectare de fonduri destinate proiectelor comunitare – www.Guvern24.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente