(video) Test Drive: BMW Seria 5 G30 – Premieră

Autor: Constantin Mihalachi
Foarte tare mi-am dorit să testez noua generație Seria 5. Totuși este o mașină emblematică în gama bavarezilor cu peste 40 de ani de istorie în spate. De curând noua generație Seria 5 a ajuns la a șaptea generație și culmea a preluat multe lucruri de pe fratele mai  mare Seria 7. Am avut norocul să fiu primul din Moldova care testează noua generație BMW Seria 5, iar atunci când pui în scenariu drumurile uimitoare și oceanul din Lisabona, emoțiile sunt și mai puternice.

[pro_ad_display_adzone id=”20701″]

În cadrul acestui test drive am avut ocazia să încerc două versiuni ale modelului, și anume 530d xDrive versiunea cu motor turbo diesel de 3.0 litri și 265 de cai putere, cât și varianta cu tracțiune spate 540i care la fel are un motor turbo cu șase cilindri și 3 litri volum ce produce tocmai 340 de cai putere.

Este foarte plăcut să te afli acum în noua Seria 5. Atmosfera care domină aici este relaxantă. Izolarea fonică are grijă ca zgomotul din afară să nu pătrundă în interior, materialele extraordinare oferă senzații plăcute. Cadranul de bord digital poate fi comandat opțional, dar își merită toți banii din moment ce este foarte informativ și își poate schimba afișajul în dependență de modul de rulare ales.

Pe lângă controlul gesturilor, comenzile vocale sunt o altă opțiune de a efectua apeluri telefonice sau de a căuta un punct de interes în sistemul de navigație. Ecranul color tactil de 10.2 inch ce tronează pe consola centrală este absolut nou și are o rezoluție uimitoare.

Să nu uit și de sistemul audio Bowers and Wilkins ce are o putere de 1.400 de watti mulțumită celor 16 difuzoare iluminate frumos pe timp de noapte. Deci atenția pentru detalii este extraordinară în noua Seria 5.

Făcând o mică paranteză la tehnologiile cu care este dotată noua Seria 5, aflați că la fel ca pe Seria 7 puteți parca acest automobil în spații restrânse din afara mașinii cu ajutorul cheii. Noul model beneficiază de cruise control adaptiv și chiar de un sistem de pilotare semiautomat ce va corecta poziția mașinii pe bandă atunci când veți rula pe autostradă până la o viteză maximă de 210 km/h.

BMW spune că noua Seria 5 are și un sistem inteligent Start Stop de eficiența căruia m-am convins în cadrul acestui test cel mai mult atunci când mă apropiat de un rond sau de intersecțiile în care poți vira doar la stânga sau la dreapta.

Iată în aceste cazuri motorul nu era oprit mulțumită datelor primite de la navigație și radarul montat în parbriz pentru că de obicei în aceste situații Start Stopul nu este eficient, iar în plus mai poate duce și la situații neplăcute.

Suspensia Seriei 5 G30 este moale și plăcută. Datorită ei și a barelor stabilizatoare active mașina va sta exemplar pe viraje și chiar va vă provoca să le abordați ceva mai dinamic.

Acum că am ajuns la finalul acestui test drive, vă invit să aflați care sunt costurile de cumpărare și asigurare pentru noul BMW Seria 5 în Moldova. Prețul sedan-ului începe în țara noastră de la 38.800 de euro pentru versiunea 520d ce va veni în Moldova până în februarie 2017. Versiunea care mi-a plăcut cel mai mult, 540i are în țara noastră un preț de start de 49.100 de euro.

Dacă decideți să procurați maşina în rate, vă recomandăm programul de finanţare oferit de Raiffeisen Leasing cu doar 6.7% dobîndă anual. Astfel, cu un avans de 40 la sută, va trebui să achitați din start 19.640 de euro, pentru ca ulterior să mai plătiţi câte 1315 euro timp de 24 de luni.

Trecând la asigurare, vă recomandăm să apelați la RapidAsig.md, brokerul de asigurări cu cele mai calitative servicii. Astfel, costurile de asigurare obligatorie ar fi de 1040 de lei, în timp ce asigurarea CASCO vă va costa 1964 de euro în primul an.

Galerie Foto

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/