Patru ONG-uri românești îi cer lui Iohannis suspendarea împrumutului pentru Moldova în legătură cu legea amnistiei fiscale

Patru ONG românești cer președintelui Klaus Iohannis, Guvernului și principalelor partide parlamentare să ia în considerare suspendarea împrumutului de sprijin bugetar pentru Republica Moldova dacă parlamentul de la Chișinau aprobă și în a doua lectură o lege de amnistie fiscală și anulare a obligației declarării averilor.

“Trecută în prima lectură pe repede-înainte, după un simulacru de dezbatere de două ore cu publicul, legea poartă numele înșelător și european-acceptabil de “liberalizarea capitalului”, dar este de fapt una de albire a banilor negri. Contribuabilul român trebuie să fie informat atunci când resursele sale sunt folosite pentru a compensa fondurile bugetare irosite la Chișinău prin spălare de bani și crimă organizată”, se arată în comunicatul de presă lansat de cele patru organizații.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.