(VIDEO) Reacția lui Putin după asasinarea ambasadorului rus din Turcia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele rus, Vladimir Putin, consideră asasinatul ambasadorului rus la Ankara o încercare de a obstrucționa relațiile dintre Rusia și Turcia și este menit să încetinească eforturile de a pune capăt conflictului din Siria, informează agențiile de presă internaționale.

Putin, care a convocat o reuniune de urgență la Kremlin, a mai spus într-o alocuțiune televizată că Rusia a deschis o anchetă în cazul crimei de la Ankara, că anchetatorii se vor deplasa în Turcia pentru că el personal vrea să știe cine se află în spatele atacului.

„A fost comisă o crimă și a fost fără îndoială o provocare menită să obstrucționeze normalizarea relațiilor turco-ruse și să încetinească eforturile de pace din Siria făcute de Rusia, Turcia, Iran și alții”, a spus Putin.

„Nu putem răspunde decât într-un fel — să intensificăm lupta împotriva terorismului. Bandiții vor simți schimbarea”, a adăugat el.

De asemenea, președintele rus a spus că își dorește garanții din partea Turciei că diplomații ruși sunt în siguranță și a mai afirmat că a ordonat ca măsurile de securitate să fie consolidate la toate reprezentanțele diplomatice ale Federației Ruse în lume.

El a adăugat că ambasadorul va fi decorat post mortem, ca un soldat care a murit la datorie.

Atacul a avut loc în ajunul unui summit la care participă mâine miniștrii de externe din Rusia, Turcia și Iran cu privire la situația din Siria.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...