Angajați ai Serviciului Vamal și Inspectoratului General de Poliţie ar fi cerut 50.000 de euro pentru mușamalizarea unui caz de contrabandă. Suspecții au încercat să fugă de procurori

Anticoruptie.md
19/12/2016
Foto: Procuratura Generală

Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Serviciului Vamal, un poliţist al Direcţiei investigarea fraudelor (DIF) a Inspectoratului General de Poliţie, dar şi şeful unei secţii din cadrul DIF ar fi extorcat de la un agent economic 50.000 de euro pentru a muşamaliza un caz de contrabandă, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii Generale. Cei trei sunt cercetați penal pentru corupere pasivă. 

Sâmbătă seara, 17 decembrie, doi dintre bănuiţi au fost reţinuţi, în momentul în care li s-a transmis 40.000 de euro sub controlul procurorilor. Aceştia au încercat să scape, însă, după mai multe ore de urmărire, au fost imobilizaţi de procurori. Banii au fost depistaţi în automobilul uneia dintre persoanele reţinute, fiind anexaţi la dosar.

Totodată, potrivit comunicatului de presă, procurorii au încercat să-l reţină şi pe al treilea suspect, şeful de secţie din cadrul DIF, el fiind unul dintre beneficiarii banilor. „Acesta se eschivează însă de la organul de urmărire penală, pe numele lui fiind deja emise mai multe înştiinţări la toate instituţiile de menţinere a ordinii publice pentru a nu admite părăsirea ţării de către acesta”, se arată în comunicat.

Duminică, la domiciliile celor trei bănuiţi au fost efectuate percheziţii.

 

Anticoruptie.md
19/12/2016




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii