Fata din tren: Experimentul cu care un jurnalist român i-a învins pe britanici

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Britanicii s-au supărat când un oficial din țara lor a declarat că România are internet mai bun pe mobil, mai exact că acoperirea noastră 4G ar fi superioară.

Jurnaliștii de la BBC au vrut să testeze în direct dacă e chiar așa sau nu. Au sunat-o pe o jurnalistă din România și au invitat-o sa ia parte la un experiment inedit.

„Le-am spus că noi avem de ani de zile 4G la munte, pe Valea Prahovei, și au fost șocați. Bine, mi-au zis, poți pleca spre munte să vedem dacă chiar merge netul?” spune jurnalista Andrada Fiscutean. Aceasta a acceptat provocarea și în câteva ore era în tren de la București la Sinaia.

Cei de la BBC l-au trimis și ei cu trenul pe jurnalistul de tehnologie Rory Cellan – Jones, care însă s-a plimbat doar prin jurul Londrei.

Ambii jurnaliști au intrat în direct de trei ori pe parcursul emisiunii, pri Skype, și au citit în limba maternă câte un pasaj din Povestea de Crăciun de Charles Dickens.

„La prima intervenție în direct m-am auzit mai bine decât jurnalistul BBCși deja mă liniștisem. A doua relatare a mers și mai bine. Un minut înainte, încă eram singură pe linie, pentru că abonatul britanic nu putea fi conectat. Iar la a treia, deja lucrurile erau tranșate. Scor final 3-0”, a povestiti jurnalista română.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...