(foto) Flashmob de Ziua poliției la Chișinău: Doi urși au împărțit șoferilor lămâi și portocale

15621808_1054657221328383_8485650764551987684_n
Foto: Photo Credit: INP

Inspectoratul Național de Patrulare a organizat un flashmob cu prilejul sărbătorii „Zilei naționale a poliției”. Astfel, la flashmob au participat doi urși, care au supravegheat circulația rutieră prin câteva gesturi esențiale.

Șoferii care au cedat trecerea pietonilor s-au ales cu câte un mesaj de mulțumire: „Respect pentru că alegeți siguranța pietonilor!” și o portocală, iar conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor s-au ales cu un alt mesaj de conștientizare: „Viteza poate să mă omoare!” și cu o lămâie. Totodată, pietonii au traversat strada cu ajutorul urșilor, aceștia au rămas impresionați, mai ales micii pietoni care au primit și ei în dar câte o portocală.

De asemenea, tot astăzi acțiunea este desfășurată în continuitate și de către Batalionul de patrulare Sud al INP, în orașul Comrat.

Prin aceste acțiuni, Inspectoratul Național de Patrulare are scopul de a sensibiliza și disciplina atât conducătorii auto cât și ceilalți participanți la traficul rutier. Totodată, INP tinde să creeze un spirit de ordine în rândurile tuturor participanților la trafic și să diminueze semnificativ numărul accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor pe trecerile pietonale.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare solicită tuturor participanților la trafic să se conformeze regulilor de circulație. Șoferii să manifeste o atenție deosebită la trecerile pietonale, iar pietonii înainte de a se angaja în traversarea străzii să se asigure că sunt observați, să traverseze strada doar la zebră, la culoarea verde a semaforului și să nu meargă pe traseu, doar pe trotuar pentru a ajunge în siguranță la destinație.

Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Photo Credit: INP
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente