(foto) Orașul Orhei și-a îmbrăcat straiele de sărbătoare! Mii de luminițe și bradul uriaș atrag privirile tuturor

brad-orhei

Peste 2000 de oameni au venit să urmăreasca inaugurarea celui mai înalt Pom de Crăciun din țară, care se află în centrul Orheiului. Numărând în unison de la 10 la 0, orheienii au dat startul sărbătorilor de iarnă, simbolul cărora este Pomul de Crăciun. Odată cu iluminarea bradului a prins viață toată povestea de Crăciun.

La inițiativa primarului de Orhei, Ilan Șor, în acest an Pomul de Crăciun a îmbrăcat straie noi. O ghirlandă nouă în două culori – roșu și verde, a fost executată la comandă, iar roza vânturilor care a încoronat pomul reprezintă steaua din Betleem, care a călăuzit magii în noaptea de Crăciun. Aceasta este executată în 3D și are tocmai 3 metri, astfel bradul atinge înălțimea de 27 metri, fiind astfel cel mai înalt din țară.

b1

b2

De asemenea, străzile orașului au fost împodobite cu 30 km de ghirlande, adică 25 de mii de instalații  de lumini, făcute la comandă, iar decorul de anul trecut, alcătuit din fulgușori și brăduți a fost suplimentat cu lustre-cupole imense, legate între ele cu o pânză din ghirlande  scânteietoare. Bradul imens este principalul element al decorațiunilor. Concomitent cu Pomul de Crăciun s-au aprins și luminile de sărbătoare pe strada Mihai Eminescu, care s-a transformat în Champs-Élysée, așa cum au denumit-o orheienii anul trecut.

b3

Festivitatea a fost deschisă de Conducerea Primăriei Orhei în persoana viceprimarului Valerian Cristea, consilierului Pavel Verejanu, și președintele raionului Orhei Tudor Golub, iar purtatoarea de cuvânt a primarului Ilan Șor – Alina Șargu – a venit cu un mesaj de felicitare din partea edilului, care a fost transmis prin intermediul avocaților.

b6

În mesajul său, primarul i-a felicitat pe orheieni cu acest eveniment frumos menționând următoarele:

„Dragii și iubiții mei Orheieni!!!

Sărbătorile de iarnă ne oferă prilejul să fim mai buni și mai uniți, ca o adevărată familie.

Magia lor ne aduce bucurie și ne amintește cu precădere de anii copilăriei, de emoția așteptării împodobirii bradului, de clipa la care visăm să-l întâlnim pe Moș Crăciun. Dincolo de faptul că nu sunt fizic alături de voi, aici, în Piața Vasile Lupu, la inaugurarea celui mai frumos, original și cel mai înalt Pom de Crăciun din țară, dragii mei, cu sufletul și cu gândurile mele sunt mereu la voi, la Orhei.

Datorită legăturii care s-a stabilit între noi, mă străduiesc să creez toate condițiile pentru ca Orheiul să fie transformat într-o adevărată poveste de Crăciun. Voi sunteți familia mea și vreau să știu că sunteți fericiți!”

Atmosfera din piață a fos încinsă de  interpretul de muzică ușoară Alexandru Lozanciuc, care a venit cu un program festiv în fața orheienilor. De asemenea,  în cadrul evenimentului cei prezenți au avut posibilitatea să cânte la karaoke, iar pentru aceasta ei au fost premiați.

b8

În acest  an, spre deosebire de anul precedent, bradul a fost decorat cu ghirlande unicale făcute la comandă în străinătate și are o înălțime de tocmai de 27 metri. Mai mult, bradul a fost decorat cu noi jucării și accesorii de sărbătoare unicale și impresionante, 1600 la număr.

Noile decorațiuni de sărbătoare instalate în oraș creează o atmosferă feerică de poveste.

Totodată, este de menționat că în data de 23 decembrie Piața Vasile Lupu va fi transformată într-o adevărată poveste de Cărciun. Aici va fi deschis Târgul de Crăciun din Orhei, unde vor fi organizate mai multe iarmaroace tematice, Iar Moș Crăciun îi va aștepta pe micuți la Reședința sa.

b5

mos

Tot aici va fi amplasat și patinoarul din Disneyland, care va fi accesibil și celor mai mici patinatori – de la doar trei ani, datorită unor sănii speciale în formă de pinguini și ursuleți.

Clinchetele de clopoței, vin fiert cu scorțișoară, personaje din povești, muzică de iarnă, programe zilnice de creație și concerte organizate cu ocazia sărbătorilor de iarnă vor asigura o atmosferă unică de basm pentru orheieni și vizitatorii orașului până în data de 7 ianuarie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente